Maanantaina katsoin edistyneiden ryhmän kanssa Nousukauden suomenkielisin tekstein. Pidän kerta kerralta enemmän kyseisestä pätkästä, löydän uutta joka kerta. Käsikirjoituksen bataattirösti on jo klassikko, tällä kertaa tarkastelin kahvinkeittokuvia, ovat varsin oivasti sijoitettu tarinaan. Pitäisi varmaan aloittaa mediatutkimuksen opiskelu, jos kuva viehättää näin paljon.

Tiistai oli varsin menevä päivä, keskiryhmän kanssa oltiin multimedialuokassa SIPA:n rakennuksessa, oli kyllä hienoin multimediatilaksi kutsuttu huone, missä olen koskaan ollut. Kaikki toimi langattomasti, ohjauspaneelikin oli suunniteltu sellaiseksi, ettei sen käytössä voinut epäonnistua. Puolilta päivin olin ColumbiaU:n järjestämällä kevään vierailevat opiskelijat ja tutkijat -lounaalla (vahvuus n. 60 ihmistä), missä selvitettiin, mitä oikeuksia (ei juuri mitään) J-viisumien haltijoilla on. Juttelin espanjalaisen psykiatrin ja saksalaisen teekkarin kanssa yleisistä asioista, asunnoista ja akateemisista ambitioista. Vierailevat tähdet koostuvat pääasiassa kahdesta ryhmästä, tutkintoaan viimeistelevistä opiskelijoista, jotka kirjoittavat graduaan täällä, sekä kolmen vuoden viisumeilla maahantulleista post-doc-tutkijoista.

Kirjoittelin lisää sanalistoja ja juttelin taas Ailin kanssa, kunnes oli aika lähteä suomalais-amerikkalaisen naisverkoston kokoukseen. Olin ensi kertaa East Sidessa, löysin hyvin perille, paluumatka oli pulmallisempi kun B- ja C-junat lakkavat ilmeisesti kulkemasta puoli kymmenen jälkeen. Verkoston naiset olivat leppoisia ja melko helposti lähestyttäviä ja pienempi ryhmä jatkoi vielä myöhäiselle texmex-illalliselle  kokouksen jälkeen. Oli kiva syödä vaihteeksi ravintolassa ja lautaselta, yksin ei oikein tule mentyä. Näin tällä reissulla myös Empire State Buildingin (punaiseksi valaistuna) ja Chrysler Buildingin.

Siirryn seuraavaksi yliopistolle olemaan hyödyksi.